Een bedrijfsbezoek, zoals vorige maand, is leuk en inspirerend. Maar als lionsleden hebben we ook onderling genoeg inspiratie te delen over ons eigen werk. Ditmaal gingen we op woensdag 24 mei, onder leiding van één van de leden, op ‘wijksafari’ naar het Olympiapark om meer te weten te komen over deze gebiedsontwikkeling aan de westrand van Alkmaar.

Medelid Petra Buwalda lichtte vanuit haar functie als programmamanager bij gemeente Alkmaar toe wat er nog allemaal staat te gebeuren aan deze kant van Alkmaar. Zo zullen nog een hotel, gezondheidscentrum, restaurant en kantoorontwikkeling gerealiseerd worden in de komende jaren. Ook kregen we een inkijkje wat er allemaal bij komt kijken en hoeveel disciplines erbij betrokken zijn, waarbij aandacht moet zijn voor stedenbouwkundige en ruimtelijke aspecten, groen, energievoorziening, klimaatadaptatie enzovoorts.

Nieuwe begrippen als molenbiotoop, milieucontour en netcongestie vlogen ons om de oren! Boeiend om inzicht te krijgen in de wereld die schuilgaat achter op het oog vanzelfsprekende nieuwe gebouwen die verrijzen in onze stad.