Bianca Moens

Ik woon sinds 2017 in Heiloo en ben business Development Manager bij Benecke Consultant BV – Medical Education & Communication in Haarlem.

Sinds medio 2021 ben ik lid van Lions Alkmaar. Het is erg leuk en het geeft mij veel voldoening dat we samen met een club enthousiaste leden ons inzetten voor het goed werk en mooie projecten voor de samenleving van Alkmaar waar nodig.

Alkmaar Kaeskoppenstad, wat is dan het eerste dat hierbij in je opkomt?
Hoe bijzonder het is om te zien dat een groot deel van de stad een” levend” toneel schouwspel word. Waar je door heen kunt wandelen en er van alles om je heen gebeurt en te zien is. Je waant je echt in de middeleeuwen. Zoveel vrijwilligers die zich inzetten om deze jaarlijkse happening weer prachtig en levensecht neer te zetten.

Wat zou je aan Alkmaar willen veranderen?
De leegstand is erg hoog. Dat is ontzettend jammer. Het oude gedeelte van de stad is prachtig met leuke winkeltjes en dat zou ik graag meer terug willen zien in de gehele stad. De potentie is er denk ik zeker maar daar mag zeker meer aandacht naar toe gaan.
 
Waaraan ben je verslaafd?
Ik weet niet of het een echte verslaving is maar drop kan ik heel moeilijk weerstaan, met name honingdrop en mentholkruisdrop. Het liefst eet ik deze twee soorten tegelijk, heerlijk!

Waar zou jij heel goed in willen zijn?
Zingen! Ik zou heel graag  goed willen zijn in zingen. Ik kan het helemaal niet maar ik zing heel graag lekker hard, en dus jammer genoeg ook heel vals…

Wat zijn drie interessante weetjes over jou?
Dat ik knettergek ben op mijn hond; Cahmir, een Shih Tzu met een eigen Instagram.
Ik heb een grote schoenencollectie; deze bewaar ik in de originele dozen met op de buitenkant een foto  van het paar wat er in zit.
En het derde weetje is dat als ik gasten uitnodig om bij ons te eten ik bijna altijd nieuwe gerechten klaar maak wat ik nog nooit heb gekookt. Ik ben namelijk gek op koken; ik sta heel graag in de keuken en vind het dan een uitdaging om iets nieuws te koken en aan mijn gasten te serveren

Mijn toprecept is…
Recepten van mijn oma en haar zusters. Zij leven niet meer , maar mijn oma en haar zusters konden heel goed koken. Vele “top” recepten worden doorgeven binnen de familie. Een toprecept is de Mokka taart en de spekkoek.

Wat zijn jouw belangrijkste ambities voor de Lions?
Ik denk niet dat ik ambitie het juiste woord vind maar binnen de Lions club Alkmaar wil ik graag zo goed mogelijk mij inzetten bij alle projecten waar de Lions zich bij aansluiten en/of ondersteunen om zo mijn steentje bij te dragen en mij in te zetten voor de samenleving van Alkmaar en omgeving waar nodig. Dit geeft mij veel voldoening.