Iedere dag is geschikt om goed te doen – dachten de leden Lions Alkmaar en ze meldden zich bij stichting Present Alkmaar met de vraag of ze voor iemand verschil konden maken. Jan Zwart, algemeen coördinator van Present zag gelijk een kans en bracht drie organisaties bij elkaar. 

Stichting Woonwaard had door een interne actie een mooi bedrag in kas dat zij aan Present wilde schenken. Lions Alkmaar wilden de handen uit de mouwen steken en bij Present was via Esdégé Reigersdaal een hulpvraag binnen gekomen om de huis- en slaapkamer bij iemand schoon te maken en te schilderen.  De projectleider van Present inventariseerde ter plaatse wat er nodig was. 

Jan Zwart overlegde over de datum met de leden van Lions Alkmaar en met de medewerker van via Esdégé Reigersdaal en maakte vervolgens de match. Op 31 januari 2017 werd het bedrag officieel aan stichting Present overhandigd door Dietrik Emmens, Manager Financiën en ICT, en Steven van de Wijdeven, projectleider I&A van Woonwaard. Schoonmaakartikelen en verf werden gekocht en op 11 en 18 februari 2017 gingen de Lions aan de slag met ondersteuning van de projectleider van Present. De klus liep zeer voorspoedig. Het was voor iedereen een geslaagde activiteit.