25 Maart was de Landelijke VN Dag met dit jaar als thema ‘Duurzaamheid & Diversiteit’. De goed bezochte bijeenkomst is georganiseerd in Scorlewald en gehost door Lionsclub Bergen-Egmond-School.

Na de ontvangst en kort bijpraten met de Lions die uit het hele land naar het prachtige Schoorl waren gekomen werden we welkomgeheten door Ria Schutte die als dagvoorzitter optrad. Zij gaf het woord aan Margreet Ruiter –president Lionsclub Bergen-Egmond Schoorl– die een kort verhaal hield over Scorlewald waarna zij Ernest Briët –wethouder Verduurzaming & Cultuur gemeente Bergen– introduceerde die met een korte introductie de aftrap gaf voor de bijeenkomst.

Na het overhandigen van een Lions vaantje door Hendrikus Cazemieraan –voorzitter van de gouveneursraad– aan de wethouder was het tijd om de winnaar van de peace poster uit Nederland in het zonnetje te zetten.

Eline is scholier van de Europese School en was nadat ze in district 110AN had gewonnen uiteindelijk ook de landelijke winaar geworden. Zij werd terecht overladen met presentjes door de sponsorclub en na het voorlezen van het idee achter de poster gefeliciteerd met hartelijk applaus. Als verrassing werd haar tekendocent –Brechtje de Vries– nog bedankt voor haar jarenlange inzet om in de klas het thema ‘Vrede’ te bespreken en de peace poster mee te nemen in het lesprogramma.

Aansluitend waren er nog presentaties door Sanne Tieleman over ‘Vrouwen, Vrede en Veiligheid’ en Winnie Oussoren over ‘Waarom het huidige systeem de klimaatcrisis niet gata oplossen’. De middag werd muzikaal afgesloten door het koor Diejazzpast met enkele liederen over de Sustainable Development Goals.

Na een dankwoord door de dagvoorzitter en de voorzitter van de organiserende Lionsclub kon de middag afgesloten worden met een hapje en een drankje tijdens een gezellig gesprek.