Tijdens de LedenOntmoetingsAvond van District 110AN, die jaarlijks wordt gehouden, wisselen Lions van gedachte en maken nieuwe en doorgewinterde leden kennis. Daarnaast wordt hier de winnaar van de Peace Poster ut het district bekend gemaakt. Het was een spannend jaar dit keer. Vooral omdat door de bijzondere omstandigheden zowel de clubs als de scholen een hoop hebben moeten puzzelen hoe deel te nemen aan deze mooie competitie. Maar het is twee clubs, Kaag en Braassem en Bergen-Egmond Schoorl, uiteindelijk gelukt om diverse scholen te laten werken aan enkele bijzonder fraai uitgewerkte posters.

Tijdens de Leden Ontmoetingsavond op 4 november in het Tolhuys in Zaandam werd de inzendingen getoond aan de aanwezige Lions. Er hingen vijf werken met ieder een heel eigen interpretatie van de vredesposter met dit jaar als thema: ‘We are all connected’.

De inzendingen

Van LC Kaag en Braassem waren twee inzendingen te weten van Lenn den Hollander (Wereld Weide) met twee aapjes onder een prachtig roze uitgewerkte boom die naar een groep vogels kijken en van Faya Smeele (OBS Elcherlyc) met een in potlood uitgewerkte poster waarop de aarde bijeen wordt gehouden door vijf personen. Van de LC Bergen-Egmond-Schoorl hingen er drie inzendingen: Een kleurrijk werk met vlaggen van Jan Dekker (De Kiem), een mooi thematisch werk van twee ‘geconnecte’ personen van Danyal Akhtar (European School Bergen) en een zeer gedetailleerd uitgewerkte wereldbol van Isa v/d Werf (Bosschool).

De winnaar

Dit jaar is tot winnaar van ons district de poster van Faya geworden omdat deze poster geen woorden of uitleg nodig heeft. Alles draait om vrede, connectie en de wereld en haar bewoners. Gefeliciteerd Faya en LC Kaag en Brasem!

Tweede en derde zijn respectievelijk Danyal Akhtar en Lenn den Hollander geworden. De winnende poster dingt samen met de vijf andere districtswinnaars mee om uiteindelijk de landelijke inzending te worden voor de Peace Poster Competitie. De winnaar hier wordt bekend gemaakt op de internationale VN dag.

Denk je dat er in jouw regio ook basisscholen zijn die mee willen doen aan de Peace Poster Competitie? Laat het dan de Peace Poster Coördinator weten zodat er een deelname kit besteld kan worden voor volgend jaar. De regels en data worden vermeld op de landelijke Lions site.

Martijn Wokke, LC Alkmaar

Peace Poster Coördinator District 110AN

Peace Poster 2021 - 2

Enkele ingezonden peace posters

Peace Poster 2021 - 1