Op vrijdag 30 oktober ontving het bestuur van Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar (SMKA) uit handen van het Lions bestuur 2015 hun volledige wensenlijst voor de kinderafdeling van het Medisch Centrum Alkmaar.

Dankzij het grote succes van de tweede editie van Lichtjesavond Alkmaar werd er voldoende geld opgehaald om de wensenlijst van stichting Medische Kindercirkel Alkmaar volledig in te kunnen willigen. Op de wensenlijst stond onder andere een spelcomputer, fotocamera, tablet, speelgoed voor boven de bedjes en een borstvoedingstoel. Deze dingen worden allemaal gebruikt om de periode in het ziekenhuis voor zowel het kind als het gezin zo aangenaam mogelijk te maken. Marga Ott is bestuurslid van de stichting en kan bij het zien van alle cadeautjes haar ogen niet geloven. ‘Het lijkt wel pakjesavond. We zijn ongelooflijk blij dat wij dit jaar het goede doel van jullie evenement waren’, glundert ze. 

Overige goede doelen
Naast de Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar koos de organisatie van de Lichtjesavond nog enkele goede doelen. Deze editie ontvingen het Alkmaars Songwriter Collectief, Waterscouting Marco Polo Alkmaar, Kanovereniging Odysseus en de Reddingsbrigade Noord-Holland Noord ook een (financiële) bijdrage.

Stichting Medisch Kindercirkel Alkmaar
De Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar (SMKA) heeft als doel de beleving van het zieke kind en het gezin te verbeteren. Dit betekent dat de SMKA initiatieven neemt en ondersteunt die de beleving van de ziekte voor zowel het kind als ook het gezin aangenamer probeert te maken. Denk hierbij aan praktische oplossingen zoals een internetcafé op de tienerafdeling, fleurige muurdecoratie op de afdelingen en een bioscoop op de kinderafdeling. De Stichting is een initiatief van medewerkers van de afdeling kindergeneeskunde van het Medisch Centrum Alkmaar.