Winnende Peace Poster 2023

Ook in 2023 is weer landelijk en internationaal de Peace Poster wedstrijd georganiseerd. Dit jaar deden 5 clubs mee die bij 14 scholen de kits hebben uitgedeeld. Met de informatie in de kits kunnen docenten het gesprek aangaan met leerlingen over Vrede. Dit jaar was het thema ‘Durf te dromen’.

De Lionsclub uit Bussum deed dit jaar voor het eerst mee en bracht o.a. de tekening van Marleen in met de titel ‘Don’t be sad, be yourself’. Zij is een groep 8 leerlinge van de Vrije School Micheal. Van de 23 scholieren sprong haar tekening er bovenuit.

Juryrapport

Zoals de regionale jury –bestaande uit Claudia de Haas en Matthijs Beentjes– oordeelde:
‘Wat een intrigerend beeld! Het lijkt alsof de vrouw elk moment haar hoofd kan opheffen, haar ogen zal openen, weer kleur krijgt en gaat stralen. Dan komt de droom uit en zal een grote groep mensen altijd en overal op deze aarde zichzelf mogen en kunnen zijn. 
De Progress vlag op de achtergrond heeft een duidelijke boodschap. De drie kleuren van de transgender gemeenschap (lichtblauw, lichtroze en wit) en een zwarte en bruine baan om de mensen van kleur in deze community te vertegenwoordigen. Deze vijf kleuren zijn aan de regenboogvlag toegevoegd in de vorm van een pijl, om de vooruitgang te representeren.
Het peace-symbool als oorbel is leuk gevonden, heel klein, maar het staat voor vrede en daar dromen vele mensen over.
De jury vindt deze inzending knap gemaakt, zeker de schaduw aan de gezicht-zijde is mooi gedaan. En ook het contrast van het gezicht met de achtergrond werkt heel mooi, goed materiaal gebruik.

 

Bedankt voor het delen van deze mooie droom!’

Landelijke winnaar

Uit de 6 distrikts inzendingen is de poster van Marleen ook nog de landelijke winnaar geworden en is opgestuurd voor de internationale competitie. De winnende poster wordt tentoongesteld in het VN gebouw in New York.