Petra Buwalda

Als geboren Amsterdamse ben ik inmiddels geworteld in Alkmaar. Werkzaam als project- en programmamanager in het sociaal domein bij Gemeente Alkmaar heb ik de stad als mijn broekzak leren kennen. Veel is in beweging in het sociaal domein, denk daarbij aan de decentralisaties van de jeugdhulp en de wmo en de voortdurende vernieuwingen in het ( passend) onderwijs. Steeds zoekend naar de beste oplossingen en voorzieningen voor onze inwoners.

In 2019 werd ik lid van the Lions vanuit de gedachte dat het niet alleen beroepsmatig waardevol is je in te zetten voor de stad en de mensen om je heen. Bij the Lions trof ik een fijne club mensen die met enthousiasme en betrokkenheid hun handen uit de mouwen te steken en hun creativiteit en netwerk inzetten om van betekenis te zijn voor anderen. Soms in de vorm van grote evenementen die de stad meer allure geven, dan weer voor individuele bewoners die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Saamhorigheid en gezelligheid zijn daarbij de verbindende factor. Samen in de kroeg hangen ( straks mag het hopelijk weer) geeft net zoveel energie als intensieve projecten met elkaar oppakken.

Enthousiast geworden? Meld je aan als potential. Je zult er geen spijt van krijgen!

Mijn allerlaatste vakantie zou zijn…     Venetië. Ons familiehuis op Lido voelt echt als een tweede thuis. Strand dichtbij en genieten van de meest prachtige steden.

Koningsdag in Alkmaar of Amsterdam? Amsterdam! Al mijn vrienden wonen daar, koningsnacht traditioneel de kroegen in de Jordaan en overdag de gracht op.

LinkedIn, Facebook of Instagram  LinkedIn. Socials op Facebook op Insta gaan mij veel te ver. Geen behoefte om mijn privéleven op die manier te delen.

Verander dit in Alkmaar!                       Karpeton garage tegen de vlakte, samen met alle andere jaren 70/80 gebouwen.

Ik droom van uitblinken in…               Zingen, vooral een populair repertoire.

Verslaafd aan…                                        Vriendschap. Echt een anker in mijn leven.

Dit doe ik nooit weer!                                          Skiën! Ik haat de kou, het gesjouw met spullen, wat een gedoe. Jaren geleden eens overgehaald door vrienden, maar 8 jaar geleden was definitief de laatste keer.

Beste eigenschap van mijn ouders geërfd     Inleven in mijn medemens (ook diegene met een andere mening), nuances kunnen waarnemen.

Alkmaar top 3!
  1. Door mijn dagelijkse wandelingen ken ik elk grassprietje en stoeptegel.
  2. Mijn werk en leven hier maakt dat ik mij diepgeworteld voel.
  3. De historische sfeer in de binnenstad, op een steenworp afstand van mijn huis.
 1 Miljoen voor de Lions =                              Support voor diegenen die dat het hardst nodig hebben, op welke manier dan ook.