Sander de Gans

Mijn naam is Sander de Gans, in het dagelijks leven mede-eigenaar van Batist Administratieve Dienstverlening in Diemen. Daarnaast ben ik vader van twee zoons, voetbaltrainer bij het voetbalteam van de oudste van de 2 en getrouwd met mijn partner Jorien.

Ik ben in 2022 officieel lid van de Lions geworden en het bevalt mij uitstekend. Ik zou graag een steentje willen bijdragen in de lokale maatschappij en initiatieven hierin willen steunen, maar ook opzetten.

De Lions Alkmaar is gezellige club, met een leuk ledenbestand waarin een grote mix zit van expertise, waardoor wij elkaar mooi kunnen aanvullen. Absoluut een club om nog lang in te blijven vertoeven.

Wat zijn drie interessante weetjes over jou?
1. Houdt van strips, fantasy games en fantasy series.
2. Mijn halfbroer heeft een Indisch uiterlijk, niemand gelooft dan ook dat we broers zijn.
3. American Football: het liefst kijken in de groep tot vroeg in de ochtend, vooral naar mijn favoriete club uit Winsconsin, de ‘Green Bay Packers’, ook wel ‘cheeseheads’ genoemd. De dag daarna neem ik vrij!

Wat kun je maar niet, hoe vaak je het ook probeert?
Multitasken tijdens het koken.

Wat is jouw belangrijkste ambitie voor Lions Alkmaar?
Een gezellig netwerk creëren dat bovendien bijdraagt aan de maatschappij.

Met welke Amerikaanse (ex) president zou je koffie willen drinken?
Met Obama, hij heeft veel charisma en komt ontspannen over. Praat makkelijk en lijkt oprecht belangstellend te zijn naar de mensen die hij ontmoet.

De Lions winnen een miljoen, weet je dan direct wat je voor Alkmaar wil doen?Armoede aanpakken bij gezinnen die onder de armoedegrens leven, door werkgelegenheid te creëren.

Waar verbaas je je vaak over?
Menselijk gedrag

Wat maakt de plek waar je bent opgegroeid bijzonder?
Opgegroeid in het multiculturele Amsterdam Zuid-Oost ben ik gewend aan de drukte van een grote stad. Dit deel van de stad is bijzonder, met positieve en negatieve kanten.

Wat maakt Alkmaar de leukste stad boven het Noord Hollands Kanaal?
Alkmaar is de leukste stad boven het Noordhollands kanaal, vooral vanwege het authentieke stadscentrum. Ik ben dol op historische gebouwen.

‘Alkmaar Kaaskoppenstad’ – Wat is het eerste dat hierbij in je opkomt?
Het Waagplein, vanwege de bedrijvigheid en gezelligheid.

Hoe oud zou je voor altijd willen zijn?
Voor altijd 24 jaar dat lijkt mij wel wat. Je hebt dan nog zoveel vrijheid en je kunt nog overal aan beginnen. Letterlijk een heel leven voor je!

Je mag nog 1x op vakantie, waar ga je naartoe?
Hawaii. Amerika vind ik sowieso een fascinerend land en de natuur in Hawaii is schitterend.