Een avond vol licht, mede dankzij de opbrengst van Lichtjesavond

Een avond vol licht en gezelligheid, met mooie ontmoetingen, heerlijk eten, en vooral veel blije gezichten. Restaurant ’t Fnidsen in de oude binnenstad van Alkmaar is altijd al sfeervol, maar maandagavond 11 december zat de stemming er helemaal goed in. Lionsclub Alkmaar organiseerde die avond in samenwerking met de Voedselbank een feestelijk diner voor mensen die gebruikmaken van organisaties als de Voedselbank. Het restaurant zat stampvol.

Ook de kerstman kwam langs. En hij had mooie cadeaus bij zich. Mede namens Stichting Lekker Even Weg kregen de aanwezige kinderen toegangstickets voor Raceplanet of Street Jump Alkmaar. Goed voor een gezellig middagje weg in de kerstvakantie of op een ander moment.

Voedselbank

Dat smaakt naar meer. In de derde week van januari dekken de Lions nogmaals de tafels, maar dan voor de vrijwilligers van de Voedselbank. Zij krijgen een feestelijk diner aangeboden na de kerstdrukte, als bedankje voor hun inzet om deze belangrijke voorziening het hele jaar draaiende te houden.

We Serve

De Lions leveren hun bijdrage aan deze diners uiteraard vrijwillig, en ook het restaurant stelt de locatie kosteloos ter beschikking. De overige kosten worden betaald uit de opbrengsten van de jaarlijkse Alkmaarse Lichtjesavond eind augustus, die ook belangeloos wordt georganiseerd door Lionsclub Alkmaar. Mede dankzij de bijdragen van de vele vrolijk verlichte bootjes en de Alkmaarders die hun buurtfeestje langs de kades vierden, is er dus nu opnieuw een avond vol licht en gezelligheid voor stadsgenoten die het zo goed kunnen gebruiken. Zo helpen Lions ook lokaal, onder het wereldwijd gebruikte motto ‘We Serve’.